Nu är fiskesäsongen snart igång igen, och om du inte vågat dig ut på isen under vintern är det ett tag sedan sist. Det kan därför vara läge att se över sin fiskeutrustning för att optimera möjligheterna till en bra fångst, och det kan vara dags att skaffa en göswobbler.

Även om fiske till stor del är mer av en meditativ sysselsättning för många, ett vattenhål i tillvaron, så är det inte fel med en bra fångst också. Rätt utrustning kan hjälpa dig en bit på vägen.

En wobbler är en typ av fiskedrag utrustad med krokar, ofta av plast eller trä. Den stora skillnaden gentemot ett drag är att den här typen av funktionalitet inte snurrar, utan bara rör sig i höjd- och sidled. Ett sådant bete kan vara flytande, sjunkande eller svävande.

Göswobblern är attraktiv för fisken

Rovfisken attraheras av wobblern, eftersom den retar upp den, och hugger då på den.  Det finns flera sätt att använda den här typen av utrustning på.  Ett vanligt alternativ är att man drar draget bakom en båt, men det funkar lika bra att kasta med kastspö eller rulle.

Trolling med motor eller elmotor är effektivt i sammanhanget. Det rekommenderas då att man använder sig utav paravaner och spöhållare för att man ska kunna trolla över stora ytor.

Det finns wobblers i olika prisklasser och till olika fiskarter, både gäddwobblers, laxwobblers och göswobblers. Funktionaliteten är då optimerad för att passa de situationer som uppstår just vid fiske av den specifika typen av fisk.​